Home » Leden » Inschrijfformulier Profielfoto Voornaam Tussenvoegsel Achternaam Geef hieronder uw huidig adres zo volledig mogelijk in en kies de juiste om de adresvelden te vullen Straat Huisnummer Postcode Plaats Landcode E-mailadres Telefoon vast Telefoon mobiel Geboortedatum Opmerking Wijngaard Regio code Website Regio Code: 01 - Amsterdam e.o. / 03 - NL Noord (GR./FR./DR) / 04 - Overijsel / 05 - NL Midden / 10 - Midden en zuid Holland / 11 - Gelderland / 13 - Brabant / 14 - Noord Limburg / 15 - Limburg / 16 - Zeeland / 29 - Noord Vlaanderen / 30 / Antwerpen / 31 - West Vlaanderen / 32 - Oost Vlaanderen / 33 - Kempen en Hageland / 34 - Belgisch Limburg / 35 - Antwerpse Kempen IBAN automatische incasso Ik ga akkoord met automatische incasso van de contributie Please validate reCAPTCHA Ga door met winkelen → Item toegevoegd aan winkelwagen. 0 items - €0,00 Afrekenen Vereniging Inleiding Ondersteuning Leden zelf Bestuur Organisatie Organogram Websitebeheer Bestuur Historie Vereniging werkwijze Initiatieven Landelijk Initiatieven Regionaal Documenten Vereniging Docs Leden Waar wonen de leden Verwachtingen Kennis opdoen Samen aankoop Oenologie kennis en vreugde delen Lid worden Wie zijn lid Kenniscentrum Kenniscentrum inleiding Druiventeelt Wijnbouwkalender Jaar in de wijngaard November 2014 Oktober 2014 September 2014 Augustus 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mei 2014 April 2014 Maart 2014 Februari 2014 Januari 2014 December 2013 November 2013 Oktober 2013 September 2013 Augustus 2013 Juli 2013 Juni 2013 Mei 2013 April 2013 Maart 2013 Februari 2013 Januari 2013 Klimaat Inleiding Zonuren Neerslag Overzichtsgegevens Klimaatverandering Klimaat en de Druivelaar Keuze druivenras Inleiding Aanbevelingen Keuzehulp Onderstam Blauwe druivenrassen Acolon Baco Noir Baron Bolero Boskoops Glorie Brachetto Brant Cabernet Cantor Cabernet Colonjes Cabernet Cortis Cabernet Cubin Cabernet Dorio Cabernet Dorsa Cabernet Franc Cabernet Jura Cabernet Noir Cabernet Sauvignon Cabertin Calandro Cascade Chamboursin Domina Dornfelder Dunkelfelder Emile Royal Esther Florental Frankentaler Frühburgunder Galanth Gamay Glenora Golubok Grenache – Garnache Isabella Kék Francos Landal – Landot 244 Lemberger Léon Millot Marechal Foch Marechal Joffre Mavrud Merlot Monarch Muscat Bleu Nero Oberlin Noir Philipp Pinot Meunier Pinot Noir Pinotin Piros Szlanka (Pamid) Piroso Portugieser Prior Rathay Reberger Regent Rembrandt Roesler Rondo Rotburger Roter Muscateller Saint Laurent Salomé – Siromé Sangiovese Schwarzriesling Syrah – Shiraz Spätburgunder Touriga Nacional Triomph d’Alsace VB Cal 1-22 VB-91-26-4 VB 91-26-5 Zweigelt Blauwer Rode druivenrassen Katharina Kernling Pinot Gris Rhea Rosamunde Rosetta Rülander Schönburger Siegerrebe Souvignier Gris Fr 392-83 Aanbevolen Suffolk Red Witte druivenrassen Alicante White Angela Arolanka Atlantis Aurore Auxerrois Bacchus Bianca Birstaler Muskat Cabernet Blanc Calastra Chardonnay Chasselas Egar Scillage Faber Fanny Felicia Frankentaler Witte Franziska Garant Gewürztraminer Golden Champion Grüner Veltliner – Zold Veltelini Helios Hibernal Himrod Huxelrebe Johanniter Kerner Kosmos Lakemont Melody Merzling Müller-Thurgau Muscaris Muscat Blanc Muscat d’Alexandrie Optima Orion Ortega Palatina Phoenix Pinot Blanc Poloskei Muskatoly Rayon d’or Reichensteiner Riesel Riesling Rivaner Rizling -Olaszrizling Romulus Rubens Saphira Sauvignon blanc Serena Seyval Blanc Sibera Silvaner Sirius Solaris Staufer Tas a Ganesh Sauvignac VB Cal 6-04 VB 32-7 Vidal Blanc Viktoria Villaris Viognier Vroege of Witte van der Laan Weißburgunder Würzer Zalagyöngye Zengö – Zengoe Zenit Zold Veltelini Bodem en bemesting Inleiding Bodemsoorten Organische stof gehalte Organische bemesting pH in de wijngaard Erosie preventie Terroir Bodembedekkers Groei en Snoei Ontwikkeling van de wijnrank Vermeerdering Oculeren Snoei Wintersnoei Vervangingssnoei Guyot snoei Zomersnoei Loofwandbeheer Ontbladeren Troshalvering Misbloei Rijping Opstarten Wijngaard Inleiding Gewasbescherming Nat voorjaar Misbloei Bladroller virus Lamsteligheid Beperking (nacht)vorstschade Insecten Japanse fruitvlieg Link naar de VNWP pagina Monitorings-programma Japanse fruitvlieg Resultaten monitoringsprogramma Japanse fruitvlieg Model voor levenscyclus suzuki-fruitvlieg Gebreksziekten Inleiding Lamsteligheid Boor IJzer Kalium Magnesium Mangaan Stikstof Zink Schimmelziekten Schimmelziekten Valse meeldauw Gewone meeldauw Botrytis Zwarten Vlekkenziekte Esca Pseudomonas syringae Verticillium Artikelen Wijnbouw studie – De ontwikkeling van Druivenrassen Overpeinzingen in de Nederlandse wijngaard Opletten in de wijngaard Voorbereiden op nachtvorst Biologische wijnbouw Johanniter en Solaris Optimale bemesting Groeikracht en Teeltstrategie Invloed van snoei op kwaliteit Zachte snoei Zachte snoei 2 Kwantiteit vs Kwaliteit De eerste snoei Vroeg Ontbladeren Magnesiumgebrek in de druiventeelt Lamsteligheid BOTRYTIS – begrijpen en beheersen Chlorose door ijzergebrek Vinificatie Inleiding Vinificatie Basiskennis wijnmaken Hygiëne Inleiding Onzuiverheden Reinigen Ontsmetten Praktijk Reinigingsproducten Alcoholische gisting Werkbladen Werkblad rood Werkblad wit Malolactische gisting Optimale condities Problemen Inleiding Artikelen vinificatie Inleiding Witte wijn – kwaliteit door basisvinificatie Oxidatie Sulfiet meten Ontwikkeling van giststammen Pulpgisting Voorklaring (1) Rijping sur lie Sulfiet en biowijn Lysozym Suzuki-aantasting Zuren (en meten) Gistsoorten Selectiecriteria Gistoverzicht Leveranciers Co-inoculatie van Gisten Anchor NT 50 Anchor NT 116 Anchor NT 202 Anchor Exotics SPH Bioferm Blanc Bioferm Aromatic Bioferm Champ Bioferm Cool Bioferm Doux Bioferm Killer Bioferm Malic Bioferm Rouge DSM Fermivin DSM Fermicru VR5 DSM Fermirouge Enoferm Simi White Lalvin CY 3079 YSEO Lalvin 71B Lalvin 2323 Lalvin D254 Lalvin EC 1118 Lalvin RC 212 Lalvin S6U Lalvin W15 Oenoferm Bouquet Oenoferm Color Oenoferm Freddo Oenoferm Structure Oenoferm Riesling Oenoferm Terra Siha 7 Siha 8 Sihaferm Pure Nature Siha Rubino Cru Uvaferm 228 Uvaferm BDX Uvaferm CEG Uvaferm HPS YSEO Uvaferm NEM Uvaferm SLO Wyeast 4267 Bordeaux Hout en wijn Inleiding Sulfiet Inleiding Werking Gebruik Meten Regelgeving Bottelen Wijnproeven Algemene inleiding Hoe wijn te proeven Wijnglazen/karaffen Voorbereiding van het wijnproeven Proefkenmerken van de wijn Aroma’s Aroma’s algemeen Aroma’s in rode wijnen Aroma’s in witte wijnen Terroir Wijnfouten Vaardigheden van de proever Tong Beoordelingsformulieren Training Artikelen Wijnproeven Mineraliteit: Een reductief verschijnsel? Tonijnwijn Wijnbouw Forum Activiteiten Activiteiten inleiding Diversen YouTube WdLL Fotoalbum Links Publieke Downloads Inloggen Sluiten