Lalvin W15

Home » Kenniscentrum » Vinificatie » Gistsoorten » Lalvin W15

Lalvin W15

Soort Saccharomyces cerevisiae cerevisiae
Wijn wit (rosé en lichte rode wijnen)
Algemene beschrijving

Zeer geschikt voor Müller-Thurgau, Muskateller en Bacchus. Geschikt voor frissen, fruitige wijnen met een goede structuur.

Hoewel deze gist geen “killer” eigenschappen bezit, worden wilde gisten en ongewenste bacteriën snel verdrongen. Het is in dat verband aan te bevelen om een giststarter te maken (een halve liter water en een halve liter sap/most bij 35 graden C, opstrooien, doorroeren en na 15 minuten bij de most voegen).

Killer onbekend
Temperatuurbereik 10 – 25 oC(optimaal bij  16 – 23 oC) 
Voedingsbehoefte hoog
Alcoholtolerantie maximaal 15%
Eigenschappen
  • Hoge glycerinevorming die niet ten koste van de alcoholproductie gaat.
  • Bij lagere vergistingtemperatuur worden elegante en fruitig-frisse wijnen gevormd.
  • Versterkt het soortkarakter van een druif
  • weinig schuimvorming
  • gemiddelde vergistingssnelheid
  • geschikt in combinatie met MLF
Ongewenste nevenproducten
  • lage H2S productie ( < 60 ppm )
  • lage SO2 productie
  • geringe vorming van vluchtige zuren 
Overige nevenproducten
  •  zeer hoge glycerine productie 
Dosering  25-40g/hL  
Bewaren  Koel en droog bewaren. Maximaal 1 jaar.

Revisiedatum: 26-08-2012

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00