Cursus wijn maken voor gevorderden

Wijn maken voor gevorderden 2021 “ Op weg naar een topwijn ”

April 4 zaterdagen: 3,10,17,24 April 2021

Deze gevorderden cursus wijn maken kent theorie en praktijkoefeningen.

 

Onderwerpen die behandeld worden:

Werkblad wijn Wit/Rosé (de nieuwste inzichten),Werkblad wijn Rood (idem),
Naar een nieuwe vinificatie, Rijpheidsindex R, Stabiliseren, Persen,
pH en zwaveldioxide, Sulfiet en SO2, De pH en sulfiet, Reductonen,
Vitamine C?, Teveel sulfiet?, Enzymen, Suiker, Meten van suikergehalte,
Suiker en alcohol, Densiteitstabel, Wijnweger, Gist, Glycerine,
Klimaatverandering, BIO, Informatie gisten, De biologische lijn, Hulpstoffen,
Zuurmanagement, Vierkant van Pearson, Ontzuren, Fouten, gebreken en ziekten,
Troebels, Klaren en stabiliseren, Bottelen, Alcohol bepalen met densimeter en refractometer.

De cursus wordt gegeven door: “De wijndokter” Ed Montforts, Meester-wijnmaker, Keurmeester 

  • Wat de cursisten moeten meebrengen zijn de meetspullen voor zuur, suiker en pH.
  • Gezien corona gaan we geen wijn maken en dus ook niet bottelen.

We demonstreren dat wel.

  • Zelf lunch meenemen. 
  • De deelnemers krijgen een ringband met de teksten en na afloop een waardevol certificaat.

>>> Een goede basiskennis wijn maken is vereist <<<

Werktijden: 4 zaterdagen, 10.00 uur – 14.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.
Locatie: Zaal 6 in CC De Boodschap, Nassaulaan 62, 5121 BC Rijen.
Prijs: Voor vier cursusdagen € 95,–

Aanmelden: Per e-mail bij penningmeester@brabantsewijnbouwers.nl en bij
cursistenadministratie@brabantsewijnbouwers.nl onder vermelding van je lidnummer, je naam, en ‘Gevorderdencursus Wijnmaken April’

Vooral je lidnummer niet vergeten.

Wacht met betalen op de factuur van de penningmeester.
Het maximale aantal deelnemers is 25.
Je kunt je voor de Gevorderdencursus Wijnmaken April opgeven tot en met zaterdag 20 maart 2021.

Een 2e cursus wordt gegeven in Juni 4 zaterdagen: 5,12,19,26 Juni 2021