Cursus wijn maken voor gevorderden

Home » Activiteiten » Cursus wijn maken voor gevorderden

Wijn maken voor gevorderden 2021 “ Op weg naar een topwijn ”

Deze gevorderden cursus wijn maken kent theorie en praktijkoefeningen.

 

Onderwerpen die behandeld worden:

Werkblad wijn Wit/Rosé (de nieuwste inzichten),Werkblad wijn Rood (idem),
Naar een nieuwe vinificatie, Rijpheidsindex R, Stabiliseren, Persen,
pH en zwaveldioxide, Sulfiet en SO2, De pH en sulfiet, Reductonen,
Vitamine C?, Teveel sulfiet?, Enzymen, Suiker, Meten van suikergehalte,
Suiker en alcohol, Densiteitstabel, Wijnweger, Gist, Glycerine,
Klimaatverandering, BIO, Informatie gisten, De biologische lijn, Hulpstoffen,
Zuurmanagement, Vierkant van Pearson, Ontzuren, Fouten, gebreken en ziekten,
Troebels, Klaren en stabiliseren, Bottelen, Alcohol bepalen met densimeter en refractometer.

De cursus wordt gegeven door: “De wijndokter” Ed Montforts, Meester-wijnmaker, Keurmeester 

  • Wat de cursisten moeten meebrengen zijn de meetspullen voor zuur, suiker en pH.
  • Gezien corona gaan we geen wijn maken en dus ook niet bottelen.

We demonstreren dat wel.

  • Zelf lunch meenemen. 
  • De deelnemers krijgen een ringband met de teksten en na afloop een waardevol certificaat.

>>> Een goede basiskennis wijn maken is vereist <<<

Werktijden: 4 zaterdagen (28-8, 04-09, 11-09 en 18-09, 10.00 uur – 14.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur.
LocatieDe Pannehoef, Wilhelminalaan 57-59, 4905 AT Oosterhout.
Prijs: Voor vier cursusdagen € 95,–


Aanmelden: Per e-mail bij penningmeester@wijnbouwersderlagelanden.nl en bij
cursistenadministratie@wijnbouwersderlagelanden.nl onder vermelding van je lidnummer, je naam, en ‘Gevorderdencursus Wijnmaken April’

Vooral je lidnummer niet vergeten.

Wacht met betalen op de factuur van de penningmeester.
Het maximale aantal deelnemers is 25.
Je kunt je voor de Gevorderdencursus Wijnmaken September opgeven tot en met 14 augustus  2021.

28/6/2021 KH