Wijnsteenzuur
Laatste revisie 15 oktober 2017
Benaming | Wijnsteenzuur, Acidum tartaricum |
Vorm | Wit kristallijne stof, zuur smakend |
Verpakking | Diverse verpakkingen |
Gevaar | Geen |
Eerste Hulp | Bij inname langs de mond: geen Bij contact met de ogen: geen Bij contact met de huid: geen |
Etiketten (gevaarlijke producten) |
geen |
Bewaren | Kamertemperatuur, goed afgesloten |
Houdbaar | Min. 5 jaar |
Vernietigen | Kleine hoeveelheden in de vuilnisbakm, grotere hoeveelheden bij KGA (Klein Gevaarlijk Afval) |
Gebruik |
Zie onze informatie onder Vinificatie, Ontzuring |
Wettelijk | De EU staat alleen in zuidelijke wijnbouwzones het gebruik van wijnsteenzuur toe als additief. In onze contreien is voor het gebruik ontheffing van dit verbod nodig. Deze regelgeving geldt niet voor amateur-wijnmakers, die uitsluitend voor eigen gebruik wijn maken. |