Würzer

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Witte druivenrassen » Würzer

Würzer

Groei
algemeen Duitsland, proefstation Alzey, gekweekt in 1932 door Georg Scheu.
afstamming Gewürztraminer x Müller- Thurgau. Genoemd naar de kruidige smaak (würzig = kruidig)
uitlopen onbekend.
groei Middel – Sterk.
rijping Half september – begin oktober.
trossen redelijk groot en niet erg compact.
resistentie De stokken groeien middel sterk en zijn matig winterhard. Omdat in het voorjaar gevoeligheid voor nachtvorst bestaat, is het nodig dat de stokken op een goed beschutte plaats staan in een gebied waar niet al te strenge vorst voorkomt. Würzer is een goed ras voor streken met een gematigde winter, op goede warme plaatsen aan te planten. Normale resistentie
Wijn
algemeen De Würzer geeft een goede kwaliteit wijn en is ook te gebruiken als tafel druif.
aroma Doet aan allerlei vruchten denken.
smaak De smaak is kruidig (afkomstig van de Traminer- ouder), muskaatachtig en zoet. .
 
Bronnen:

  1. Fred Lorsheijd Auteur van Het complete druivenboek ISBN 90 210 0483 6.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00