Weißburgunder

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Witte druivenrassen » Weißburgunder

Weiβburgunder

Groei
algemeen

De familie van de Pinot druiven bestaat uit drie hoofdtakken.

Pinot Noir is de stamvader. De stok muteert makkelijk waardoor snel rode of witte bessen ontstaan aan een stok met normaal zwarte bessen. Door de tak met de rode of witte bessen te stekken of te enten en verder op te kweken is een nieuw ras ontstaan. In wijngaarden komt het vaak voor dat je stokken ziet met verschillende kleuren rijpe druiven, soms aan één tak en soms zelfs in één tros! Zo zijn Pinot Gris en Pinot Blanc in Duitsland Weissburgunder ontstaan. Uit de Pinot Noir zijn verder ook de Pinot Meunier, Pinot Droit en de Frühburgunder voortgekomen. Doordat de Pinot familie in veel landen al jaren gekweekt wordt, zijn vele synoniemen ontstaan. Zo spreekt men in Duitstalige landen meestal van Blauer Burgunder, Spätburgunder of Frühburgunder.

afstamming onbekend x onbekend.
onbekend.
uitlopen onbekend.
groei Gemiddeld hangend.
rijping 3e week september tot 2e week oktober.
trossen onbekend.
resistentie Matig gevoelig – Normaal.
Wijn
algemeen Grüntraubige druif van Bourgondië familie met volwassen, delicaat fruitige en elegante witte wijnen, die wordt steeds bekender. Voor in warmere gebieden – omdat er te weinig zuur – vermengd met Chardonnay.
aroma onbekend.
smaak Het karakter van de wijn is het beste te vergelijken met de wijn van Chardonnay en Auxerrois, twee zeer sterk verwante rassen. De Pinot Blanc- wijn is alleen wat minder vol van smaak. Het beste kan er een droge wijn van gemaakt worden; daar is dit ras uitstekend voor geschikt.
 
Bronnen:

  1. Fred Lorsheijd Auteur van Het complete druivenboek ISBN 90 210 0483 6
  2. Foto blad : Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00