Staufer

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Witte druivenrassen » Staufer

Staufer

Groei
algemeen Staufer is gekweekt op het Duitse instituut voor Druiventeelt te Geilweilerhof. De houtafrijping is matig. De vorsthardheid is beter dan van Silvaner, maar minder dan van Riesling. De opbrengst en suikergehaltes zijn vergelijkbaar met die van Müller-Thurgau. De zuurgraad ligt 1 g/l boven dat van Müller-Thurgau.
afstamming Bacchus x Villard Blanc(= Seyve Villard 12-375, wat op zijn beurt een kruising is tussen Seibel 6468 x Seibel 6905)
Synonym:Geilweilerhof 38-25-004/39-37-017/364 (nb. van Staufer zijn drie variaties bekend). Gekweekt op het Duitse instituut voor Druiventeelt te Geilweilerhof.
uitlopen gemiddeld vroeg, vergelijkbaar met Silvaner.
groei Redelijk krachtige groei met weinig tot gemiddelde vorming van dieven. De groei is rechtopstaand.
rijping Staufer rijpt voor Silvaner en na Müller-Thurgau.
trossen Gemiddeld tot grote trossen met groene, ovalen druiven. Tijdens de rijping kan het voorkomen dat druiven van de trossen vallen. Hiermee moet rekening worden gehouden om het optimale moment van oogsten te bepalen.
 
resistentie Resistent tegen valse meeldauw en redelijk resistent tegen echte meeldauw. Staufer is resistent tegen botrytis, maar edele rot is laat in het seizoen mogelijk.
Wijn
algemeen De wijn van Staufer heeft een goede body, is neutraal tot fruitig. Het karakter ligt tussen dat van Silvaner en Riesling.
aroma fruitig.
smaak goede body.
Foto Blad Foto blad : Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00