Rayon d’or

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Witte druivenrassen » Rayon d’or

Rayon d’Or

Groei
algemeen Seibel druiven zijn een groep van wijn druiven rassen die ontstaan met het werk van Albert Seibel . Ze werden op grote schaal aangeplant in Frankrijk tijdens de jaren 1950, maar hebben een daling gezien in de afgelopen jaren als gevolg van Franse wijn wet.
Een verbod op de teelt van hybride druiven voor appelatie wijn. De druiven worden nog steeds veel gebruikt als bijmenging druiven in tafelwijn en massa commerciële wijnen. Nieuw-Zeeland , Engeland en Canada hebben ook aanplant van Seibel druiven..
afstamming

Rayon d’Or is een Frans-Amerikaanse hybride en een van de ouders van Vidal Blanc. Het word nog steeds gekweekt in de Loire en is succesvol in de staat Missouri.

Zie stamboom
De druif is ook wel bekend als Seibel 4986

uitlopen onbekend.
groei onbekend.
rijping onbekend.
trossen onbekend.
resistentie onbekend.
Wijn
algemeen onbekend.
aroma onbekend.
smaak onbekend.
 
Bronnen:

  1.  Stamboom

 

  1. Wijngaard Steenvoorde 
  2. Rayon d’or: dikke bladeren, groeit zoals bianca, misschien iets minder rechtop. Redelijk compacte trossen maar niet veel last van botrytis ofzo gehad. Ook praktisch geen andere ziekten. De smaak van de eerste wijn viel niet tegen, veel appel
  3. Foto blad: Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00