Bianca

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Witte druivenrassen » Bianca

Bianca

Groei
algemeen Bianca is een in Hongarije gekweekt druivenras. De Bianca is tijdens de bloei gevoelig voor koele temperaturen en wind. Misbloei kan dan het gevolg zijn. De Bianca heeft een goede houtafrijping en vosthardheid. De Bianca heeft verder een goede weerstand tegen schimmels.
afstamming Zalagyöngye x Eger 2 (=kloon SV12375 x Gardonyi) Nb. een alternatieve afstamming die wordt genoemd is: Bouvier x Eger 2
Synoniem: Egri Csillagok. Gekweekt op het proefstation van Eger in Hongarije.
uitlopen Middelvroeg.
groei Sterk en rechtopstaand, zonder al te veel dieven.
rijping Rond eind september, begin oktober.
trossen Middelgroot, langwerpig en los. De druiven zijn geelgroen, middelgroot, rond en hebben een stevige schil. De smaak is sappig en licht gekruid. De opbrengsten zijn gemiddeld.
resistentie

Goede resistentie tegen echte en valse meeldauw.

N.B. Bij aantasting door peronospera sterft het aangetaste blad (na behandeling?)  af en wordt vervolgens  afgestoten.

Wijn
algemeen De Bianca geeft een wat lichte, op Sauvignon Blanc lijkende wijnen, zoals bijvoorbeeld Sancerre en andere Loire wijnen. De Bianca is vooral goed voor wijn, maar kan ook als tafeldruif worden gebruikt (al is ze dan wat minder geschikt door de kleinere trossen en bessen).
aroma -.
smaak Chardonnay-Sauvignon Blanc karakter.


wijngaard Steenvoorde

Bianca: mooie rechtopgaande groei, goede groeikracht, roodachtige scheuten. Blijft aardig bestand tegen valse meeldauw, krijgt dan meestal bruine plekjes op blad die niet verder uitbreiden. Hele mooie trossen, rijpt goed gelijkmatig. Blijft wel vrij hoog met zuren op wijngaard Steenvoorde .

Wijngoed Thurholt: Gistsoorten die het goed doen : Uvaferm Slo, Oenoferm Freddo.

Foto blad: Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00