|
Groei
algemeen |
Genoemd naar de overbekende Romeinse wijngod.
Bacchus is een van de nieuwere Duitse rassen, hij is rond 1970 ontwikkeld.
De opbrengst van Bacchus is vrij hoog, waarbij tegelijkertijd het suikergehalte op een goed peil blijft en hoger ligt dan bij de Müller-Thurgau. Ook het zuurgehalte ligt iets hoger. De wijn krijgt een fijne lichte muskaatsmaak die soms wat aan de Riesling-smaak doet denken.
Om een goede wijn te kunnen maken moet geoogst worden bij een Oechsle gehalte van 75 tot 80.
Bacchus is al met al een bruikbaar ras, dat goed als vervanging voor Müller-Thurgau kan dienen en dat ook redelijk goed verkrijgbaar is. |
afstamming |
Silvaner x (Riesling x Müller-Thurgau).
synoniem; onbekend. Gekweekt op het proefstation Geilweilerhof (DE). Gekruist door P. Morio en Prof.dr. Husman |
uitlopen |
onbekend. |
groei |
Bacchus groeit matig tot sterk en de scheuten groeien mooi recht omhoog, zodat het aanbinden in de zomer minder werk geeft.
De stokken worden in Duitsland volgens de guyotmethode gesnoeid, waarbij de takken vlak, licht gebogen of geheel gebogen kunnen worden aangebonden. Per m2 standplaats worden ongeveer 10 ogen aangehouden. Het hout is goed winterhard. De stokken lopen niet zo vroeg uit, maar de bloei is
toch nog aan de vroege kant. Daarom is aanplanten buiten in gebieden met veel nachtvorst niet aan te raden. . |
rijping |
onbekend. |
trossen |
onbekend. |
resistentie |
Bacchus is gevoelig voor meeldauw en kan last hebben van verbranding door de zon. |
|