Syrah – Shiraz

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Blauwe druivenrassen » Syrah – Shiraz
Syrah – Shiraz

Groei
algemeen

De druif syrah, in een aantal landen shiraz genoemd, werd tijdens de kruistochten vanuit het Midden-Oosten naar Frankrijk gebracht. Over herkomst van de druif doen veel geruchten de ronde, bijvoorbeeld dat de druif afkomstig is uit de Iraanse stad Shiraz. Uit genetisch onderzoek blijkt echter dat de druif voortkomt uit twee druivensoorten uit Zuidoost Frankrijk – Dureza en Mondeuse blanche. Het is een druivensoort die veel zon nodig heeft en zijn beste wijnen geeft in een warm en droog klimaat, en dan bij voorkeur op niet te vruchtbare grond. De wijnranken van deze druivensoort groeien uitbundig en worden daarom vaak gesnoeid. Gebeurt dit niet, dan verliezen de druiven aan aroma, met flauwe wijnen als resultaat. De Syrah is een sterke druif die immuun is voor de meeste plantenziekten.

Als de druif met zorg wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil. De wijn krijgt daardoor niet alleen veel kleur, maar ook aanzienlijk tannine.

De Syrah is de klassieke druif van de Côte Rôtie en de Hermitage. Een land waar Shiraz als nationale specialiteit kan worden beschouwd, is Australië. De druif wordt vaak vermengd met Cabernet sauvignon. Voorts maakt men droge rosé en mousserende wijn van de syrah.

afstamming onbekend x onbekend.
onbekend.
uitlopen onbekend.
groei onbekend.
rijping onbekend.
trossen onbekend.
resistentie De Syrah is een sterke druif die immuun is voor de meeste plantenziekten..
Wijn
algemeen onbekend.
aroma onbekend.
smaak De wijnranken van deze druivensoort groeien uitbundig en worden daarom vaak gesnoeid. Gebeurt dit niet, dan verliezen de druiven aan aroma, met flauwe wijnen als resultaat.
Foto blad Foto blad : Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY
 

 
Bronnen:

  1. van "http://nl.wikipedia.org/w/actueel/nieuws/"

 

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00