Rembrandt

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Blauwe druivenrassen » Rembrandt

Rembrandt

Groei
algemeen Onbekend, waarschijnlijk Amerika, is in ieder geval een duidelijk Amerikaanse druif. Dit is niet alleen aan het blad te zien, maar ook aan de groeipunten, het hout en de knoppen. Het duidelijkst herken je dit soort druiven echter aan de vreemde smaak die ze hebben.
De stok is genoemd naar de kwekerij waar de planten vroeger vandaan kwamen: kwekerij Rembrandt.
 
afstamming Onbekend, waarschijnlijk Amerika.
uitlopen onbekend.
groei Krachtig
rijping

begin oktober tot eind oktober. De plant rijpt zeer laat af. Een pluspunt van de plant is dat hij een goede weerstand heeft tegen ziekten en vorst. Veel mensen hebben nog een Rembrandt in de tuin staan en daar doet hij het goed als sierdruif, maar verder biedt de plant niets! Zelfs als sierdruif zijn er mooiere druiverassen te vinden.             De plant rijpt zeer laat af. Een pluspunt van de plant is dat hij een goede weerstand heeft tegen ziekten en vorst. Veel mensen hebben nog een Rembrandt in de tuin staan en daar doet hij het goed als sierdruif, maar verder biedt de plant niets! Zelfs als sierdruif zijn er mooiere druiverassen te vinden.

trossen klein compact.
resistentie Hoog.
(Wijn) Sierdruif
algemeen Waarom de plant hier zo lang geteeld is, is mij een raadsel. In plaats van alle moeite te doen om de wijn nog enigszins op smaak te krijgen of een matige sierdruif te kweken, kunt u beter een ander ras nemen!
aroma onbekend.
smaak De Amerikaanse afkomst van de Rembrandt is terug te vinden in de smaak. Voor onze Europese smaak is hij niet echt lekker; we noemen een dergelijke smaak ‘foxy’ (wrang, zuur, doet denken aan zwarte bessen, kamfer en peardrops). Ook in de wijn die er soms van gemaakt wordt blijft de smaak sterk herkenbaar. Sommige amateur wijnmakers vriezen eerst de hele oogst in, omdat dan de foxy smaak wat minder zou worden. Als de gisting voorbij is, moet de wijn voor het bottelen nog een tijd rijpen; een paar jaar fIesrijping helpt ook zegt men.
 
Bronnen:

  1. Fred Lorsheijd: Het complete druivenboek ISBN 90 210 0483 6

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00