Piros Szlanka (Pamid)

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Blauwe druivenrassen » Piros Szlanka (Pamid)

Piros Szlanka (Pamid)

Groei
algemeen Dit is zeer oude lokale variëteit, dat is in Bulgarije verbouwd sinds de tijden van de oude Thraciërs. In het verleden was het de meest verspreide variëteit in ons land. Vandaag de dag zijn plantages zijn zeer beperkt. Het is ook verbouwd in Joegoslavië, Albanië en Turkije (in de omgeving van Odrin), Griekenland , Hongarije en Roemenië.
afstamming onbekend x onbekend.
onbekend.
uitlopen onbekend.
groei onbekend.
rijping rond het midden van september.
trossen De tros is medium in grootte (16.4/10.1 cm), cilindrisch – conische, semi-compact te verliezen. De druif is klein (15.6/14.4 mm), ovaal, zwak aan de steel en sappig. De huid is dun, broos, rood en soms donker rood.
resistentie onbekend.
Wijn
algemeen Pamid is een midden – rijpende variëteit – de wijnoogst is rond het midden van september. De vruchtbaarheid is uitstekend. De gemiddelde opbrengst van een wijnstok is ongeveer 4-5 kg. De druiven zijn niet bijzonder veerkrachtig naar grijs schimmel en ze hebben veerkracht medium tot lage temperaturen in de winter. Deze variëteit is relatief bestand tegen droogte en heeft geen behoefte aan een bepaald soort bodem. Druiven met de beste kwaliteit worden geteeld in heuvelachtige gebieden met lichte gedraineerde bodems. Shasla x berlandieri 41 B is de meest geschikte onderstam voor.
aroma onbekend.
smaak Deze druif heeft de voorkeur voor verse consumptie. Het stapelt zich voldoende suiker – van 18 tot 24%, maar de zuurgraad is laag: 4-5 g/dm3. De wijnen zijn rood, licht tafelwijnen voor massaconsumptie. Ze hebben een lage zuurgraad en laag extract en dat is waarom ze niet geschikt zijn voor rijping en moeten jong gedronken, direct na de gisting en filtrering.
 
Bronnen:

  1. …bronvermelding…

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00