Muscat Bleu

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Blauwe druivenrassen » Muscat Bleu





Muscat Bleu

Groei
algemeen Zwitserland.

Nieuw ras uit de omgeving van Genève, gekweekt door Garnier.

Muscat Blue lijkt sterk op Bristaler Muskat wat blad en groeiwijze betreft. De bladeren zijn echter wat donkerder en de groeipunten iets roder.

afstamming

Ontstaan uit de kruizing van (Villard Noir X Müller-Thurgau) X Seyve Villard 20-347.

uitlopen onbekend.
groei De opbrengst is goed, de trossen lang, los gevormd en de bessen groot.
rijping 3e week september tot 2e week oktober
trossen vrij grote losse trossen met grote bessen.
resistentie

Deze stok groeit rechtop, maakt weinig dieven en heeft zeer goede weerstand tegen schimmels.

Wijn
algemeen Tafeldruif.

Voor wijn is deze druif daarom misschien minder geschikt.

Rode wijn met muskaatsmaak wordt voor zover ik weet alleen in de Duitse wijnstreek Würtemberg (ruwweg tussen Stuttgart en Heilbron)

aroma onbekend.
smaak Muscat Blue heeft een goede muskaat smaak en wordt lekker zoet
Een bijzondere druif want het komt weinig voor dat blauwe druiven een muskaatsmaak hebben.

Bron: Fred Lorsheijd Auteur van: Handboek Druiven ISBN 90 215 3946 2

domein "de Achthoeven"

Deze soort gaat er na 5 jaar uit. De resistentie (tegen meeldauw) blijkt tegen te vallen, waardoor de bladeren eind augustus en september (ervaring 2008) zwaar aangetast waren. Ook de vruchtzetting is slecht, waardoor de opbrengsten tegenvallen. Per scheut maximaal één tros, regelmatig géén, en (waarschijnlijk) door misbloei zeer open trossen. Deze ervaringen zijn opgedaan met geënte stokken (SO4 onderstam) en Guyot-snoei.
Geen ervaring met de wijn omdat er van mijn drie-tal stokken nooit voldoende opbrengst kwam om iets mee te beginnen.




Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00