 |
Wijn
algemeen |
Geeft wijnen met veel tannine en zijn meestal intens zwartrood |
aroma |
In de neus bieden ze een ingetogen tot krachtig aroma dat doet denken aan bramen, zoete kersen of zure kersen, pruimen, zwarte bessen, kruisbessen, vlierbessen, banaan en cacao. Ook zijn plantaardige tonen, die aan groene bonen of groene paprika herinneren. |
smaak |
Afhankelijk van de opvoeding zijn de wijnen fruitig of tanninerijk met een lange afdronk. Een goede zuurgraad, extract en tannine maken de pittige Lemberger lang houdbaar. Bij gebruik van barriques krijgt de wijn een zuidelijke charme en warmte. Ambitieuze wijnboeren en coöperaties assembleren de Lemberger met Trollinger. Het lichte, fruitige type Lemberger is geschikt als aperitief en bij een zomerse barbecue. Tanninerijke Lembergers passen goed bij boerenpaté, grillgerechten, uientaart, gebraden gevogelte, vederwild, intens smakend haarwild, stoofschotels, lam, warme rosbief, vetarme blauwschimmelkaas, feta en rijpe bergkaas |
|