Lemberger

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Blauwe druivenrassen » Lemberger

Lemberger

Groei
algemeen De Lemberger druif is een blauwe druivensoort uit Oostenrijk en is een synoniem voor de Blaufränkisch. In Hongarije word hij Kék Francos genoemd.
afstamming De laat rijpende Lemberger stamt naar alle waarschijnlijkheid uit wijngaarden langs de benedenloop van de Donau
uitlopen De Lemberger vraagt om warmte en beschutting, omdat hij vroeg uitloopt en laat rijpt. Hij stelt de hoogste eisen aan de ligging en wat mindere aan de bodem. Lemberger gedijt het best op diepe, vruchtbare leembodems. Zijn opbrengst is van gemiddelde omvang. In zeer goede wijngaarden levert deze Württembergse specialiteit wijnen van topkwaliteit..
groei onbekend.
rijping onbekend.
trossen Zijn opbrengst is van gemiddelde omvang.
resistentie onbekend.
Wijn
algemeen Geeft wijnen met veel tannine en zijn meestal intens zwartrood
aroma In de neus bieden ze een ingetogen tot krachtig aroma dat doet denken aan bramen, zoete kersen of zure kersen, pruimen, zwarte bessen, kruisbessen, vlierbessen, banaan en cacao. Ook zijn plantaardige tonen, die aan groene bonen of groene paprika herinneren.
smaak Afhankelijk van de opvoeding zijn de wijnen fruitig of tanninerijk met een lange afdronk. Een goede zuurgraad, extract en tannine maken de pittige Lemberger lang houdbaar. Bij gebruik van barriques krijgt de wijn een zuidelijke charme en warmte. Ambitieuze wijnboeren en coöperaties assembleren de Lemberger met Trollinger. Het lichte, fruitige type Lemberger is geschikt als aperitief en bij een zomerse barbecue. Tanninerijke Lembergers passen goed bij boerenpaté, grillgerechten, uientaart, gebraden gevogelte, vederwild, intens smakend haarwild, stoofschotels, lam, warme rosbief, vetarme blauwschimmelkaas, feta en rijpe bergkaas
 
Bronnen:

  1. …bronvermelding…

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00