Baco Noir

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Blauwe druivenrassen » Baco Noir
Baco Noir

Groei
algemeen De Baco Noir is een vroeg hybride ras. Oorspronkelijk werd het ook in thuisland Frankrijk verbouwd, maar door de regelgeving van de Europese Unie die het gebruik van hybride rassen voor commerciële doeleinden verbood, wordt dit ras nu voornamelijk verbouwd in de koelere gebieden in de Verenigde Staten (New York, Michigan, Mississippi, Wisconsin, Pennsylvania en Oregon).
afstamming Folle Blanche x Vitis riparia.
In 1902 gekweekt door de Fransman Maurice Baco.
uitlopen onbekend.
groei Stevige, beetje hangende groei.
rijping onbekend.
trossen Tot drie trossen per scheut is mogelijk.
resistentie Redelijke weerstand tegen echte en valse meeldauw.
Baco Noir
Wijn
algemeen De Baco Noir resulteerd in een intens gekleurde, iets zure wijn met een gemiddelde body. Een goede Baco Noir kan 5 tot 8 jaar worden bewaard.
aroma Donkere vruchten en caramel. In warmere gebieden komen ook aroma’s voor van bessen en leer.
smaak Middelmatig sterke tannines (minder dan in Cabernet en Merlot).

Wijngaard Steenvoorde

Baco / Oberlin noir (2 rassen, staan bij ons door elkaar): had de eerste 2 jaar moeite met aan te slaan. Plant blijft sindsdien toch goed gezond. Erg hangende groei, nog meer dan rondo: moeite met het opkweken van een rechte stam. Compacte druiventrossen met kleine druifjes die elkaar kapot kunnen drukken in de tros. Smaak gaat richting rondo, maar Rondo is dan een beter alternatief.

Foto blad : Origin of the picture : Julius Kühn-Institut Bundesforschungsinstitut für Kulturpflanzen (JKI) Institut für Rebenzüchtung Geilweilerhof – 76833 Siebeldingen – GERMANY
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00