Acolon

Home » Kenniscentrum » Druiventeelt » Blauwe druivenrassen » Acolon
Acolon

blad Acolon druif/leave of the Acolon grape
Groei
algemeen De Acolon is een in Duitsland gekweekte druif. Het is een vroeg rijpende druivensoort met veel kleurstof en wordt daarom vaak gebruikt voor blend wijnen. De druif is in 1971 in Weinsberg ontstaan, maar pas in 2002 officieel erkend als soort. In Duitsland is ongeveer 430 hectare van deze soort aangeplant.
afstamming Dornfelder x Lemberger
synoniem: WE71-816-102 (instituut Weinsberg, te Baden, DE).
uitlopen onbekend.
groei onbekend.
rijping Het ras kan ruim voor de Regent geoogst worden, met een voldoende hoog (boven de 80 Oechsle) suikergehalte en een redelijk zuurniveau.
trossen De kleur van de bessen is blauw en het sap blijft wit.
resistentie De Acolon  is geen resistent ras en moet dus worden bespoten. Het ras is zowel gevoelig voor meeldauw (oidium) als valse meeldauw (peronospora). De meeldauw is voor het eerst in 2008 opgetreden. De opbrengst loopt sterk terug als deze schimmels op de tros terecht komen. Bij aantasting van het blad valt de schade mee.
Acolon
Wijn
algemeen De wijnen van deze druif hebben milde tannines en een intense kleur.
aroma onbekend.
smaak onbekend.

Vino Vivimus

De Acolon is voor Peronospora (valse meeldauw) zeer gevoelig. Twee jaar op rij verschrompelden alle mooie trossen door die valse meeldauw. In 2009 hebben we toch maar besloten met koper product te spuiten en wachten af wat het wordt.
 


Hoeve Roozendael

We hebben de stokken nu (2010) sinds 2003 staan en constateren ernstige gevoeligheid voor Meeldauw, zowel op het blad als op de tros. Hierdoor kan de oogst volledig verloren gaan. De Meeldauw is met zwavel alleen niet te bestrijden. Dat is in overeenstemminmg met het gegeven dat het geen schimmeltolerant ras is. We nemen het ras ook mee met onze behandeling voor Valse Meeldauw, waarbij we kunnen volstaan met de gangbare middelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00